Engagemang, bidrag och användande av olika organisationer och tjänster

Jag stöttar ett antal olika organisationer och företag i deras arbete. Dels för att jag vill ta del av det de håller på med, men också för att jag tycker att det de gör är viktigt på olika sätt. Eller så levererar de bra tjänster till mig. På den här sidan listar jag de jag ger bidrag, mina prenumerationer och tjänster och mina pågående engagemang. Mest för att jag själv ska ha koll, men också kanske för att inspirera dig som läser.

Listan senast uppdaterad 18 januari 2024

 • Blank Spot (tidigare Blank Spot Project)
  Svinbra journalistiskt initiativ av bland annat Martin Schibbye och Brit Stakston. Inrikes- och utrikesrapportering med djup och nerv – och med oerhört hög transparens.
 • Wikipedia
  Världens genom tiderna största uppslagsverk med miljontals användare varje dag. Stiftelsen som driver det hela behöver löpande stöd för att vi ska kunna ha tillgång till den här makalösa tjänsten.
 • The Guardian
  Brittisk kvalitetsjournalistik som envist vägrar gömma sitt material bakom en betalvägg. Bara det gör det värt att stötta, men de producerar också genomgående bra storys och ger en annan vinkel än lokal svensk journalistik.
 • Upsala Nya Tidning
  Min lokaltidning. Lokala medier ska stöttas i det rådande klimatet. Sedan att UNT råkar vara en riktigt bra lokal nyhetsförmedlare gör det hela ännu enklare.

Min webbplats (som du läser just nu) och mina övriga domäner vårdas och drivs av en tjänst hos webbhotellet Oderland. Hemma har vi bredband från Bahnhof. Båda leverantörerna rekommenderas å det varmaste.

Tidigare engagemang

Inblandningar jag av en eller annan orsak valt att avveckla.

 • Kalmar nation i Uppsala
  Medlem och engagerad sedan jag tog mina första stapplande recentiorssteg i Uppsala höstterminen 2004. Till vårterminen 2024 var det dags att runda av. Fortfarande 1Q emeritus, men inte längre medlem.
 • Feministiskt initiativ
  Jag och mitt parti har glidit isär. Just nu är jag partilös.