Engagemang, bidrag och användande av olika organisationer och tjänster

Jag stöttar ett antal olika organisationer och företag i deras arbete. Dels för att jag vill ta del av det de håller på med, men också för att jag tycker att det de gör är viktigt på olika sätt. Eller så levererar de bra tjänster till mig. På den här sidan listar jag de jag ger bidrag, mina prenumerationer och tjänster och mina pågående engagemang. Mest för att jag själv ska ha koll, men också kanske för att inspirera dig som läser.

I dessa tider känns det extra viktigt för mig – som faktiskt har råd – att ge en skärv till olika aktörer som hjälper på fronter jag aldrig ser eller upplever personligen.

 • Blank Spot Project
  Svinbra journalistiskt initiativ av bland annat Martin Schibbye och Brit Stakston. Inrikes- och utrikesrapportering med djup och nerv – och med oerhört hög transparens.
 • Wikipedia
  Världens genom tiderna största uppslagsverk med miljontals användare varje dag. Stiftelsen som driver det hela behöver löpande stöd för att vi ska kunna ha tillgång till den här makalösa tjänsten.
 • The Guardian
  Brittisk kvalitetsjournalistik som envist vägrar gömma sitt material bakom en betalvägg. Bara det gör det värt att stötta, men de producerar också genomgående bra storys och ger en annan vinkel än lokal svensk journalistik.
 • Upsala Nya Tidning
  Min lokaltidning. Lokala medier ska stöttas i det rådande klimatet. Sedan att UNT råkar vara en riktigt bra lokal nyhetsförmedlare gör det hela ännu enklare.
 • Emanuel Karlsten
  Enmansredaktion som tidigare skärskådat upphovsrättsdirektivet och relaterad EU-lagstiftning men nu fokuserar mest på Sveriges hantering av coronapandemin. Genuint oberoende och professionell.
 • RFSU
  Organisationen som stöttar människor så alla ska få uppleva lust på sitt sätt – oavsett om en är hetero, gay, bi, trans eller något annat.
 • IM (Individuell Människohjälp)
  Citat: ”IM är en svensk organisation som bekämpar fattigdom och utanförskap genom bistånd, fair trade och integration.” Bra redan där.
 • Amnesty
  Globalt engagemang för mänskliga rättigheter.
 • Feministiskt initiativ
  Mitt parti. Stolt medlem.

Min webbplats (som du läser just nu) och mina övriga domäner vårdas och drivs av en tjänst hos webbhotellet Oderland. Hemma har vi bredband från Bahnhof. Båda leverantörerna rekommenderas å det varmaste.