Kategorier
Nöje & Underhållning

Spielberg tacklar spännande spelhistoria

För två år sedan chansköpte jag en bok som föll mig väldigt väl i smaken. Boken heter Ready Player One och är skriven av Ernest Cline. Jag säger ”chansköpte” eftersom jag gick mycket på två bokegenskaper som alltsomoftast inte har så mycket med bokens innehåll att göra: titel och omslag. I det här fallet gick chansningen hem med dunder och brak. Det är en riktig bladvändare som riktar sig precis till den målgrupp jag tillhör: populärkulturellt intresserade 70-talister som ägde en Commodore 64 på 80-talet och inte har några problem att hänga med på filmreferenser från det tidiga 90-talets amerikanska matinérullar.

Jag ska inte gå igenom handlingen här, eller recensera boken mer än jag redan gjort. Jag nöjer mig med att jubla inombords över att ingen mindre än Steven Spielberg har åtagit sig att visualisera Ready Player One på vita duken. Premiär 2016! Inte missa!

Om du efter detta känner ett sug efter att läsa boken själv rekommenderar jag ett inköp på världens bästa bokhandel: Uppsala English Bookshop.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.