Kategorier
Nöje & Underhållning

Sport, krig och äckel-päckel i London

Jag har just spenderat tre dagar i London. Tillsammans med två av mina bästa, Joel och Bo, har jag promenerat längs Themsen, shoppat, ätit, kulturfrossat (mer om det snart) och druckit en och annan pint på pub.

Jolly good, på det hela taget.

Resan startade som projektet ”Anyone for tennis?” (tack Niklas för den genomengelska termen) men utvecklade sig snart till att passa under en helt annan paroll.

Var och en av oss fick en dag var att hitta på en aktivitet för hela sällskapet. Det resulterade i en guidad tur på Stamford Bridge (hemmaarena för Premier League-laget och tillika miljardärsbygget Chelsea), ett par timmars vistelse i Winston Churchills krigskabinettsbunker (”The War Rooms”) samt ett tämligen exklusivt besök bakom kulisserna på Londons Natural History Museum. Eller som vi sammanfattade det hela: sport, krig och äckel-päckel.

Den nya britpopsatsningen B’jewell släpper sin debut ”Wrong side of the road (look right, look sharp)” i dagarna.

Ett foto publicerat av Per Hård af Segerstad (@perhardafsegerstad)

Sämre lokalkultur har jag upplevt, för att använda lite torr brittisk understatement. Dessutom hann vi med att fotografera MI6, den superhemliga underrättelsetjänsten. Som är så hemlig att det står ”secret intelligence” över hela kvarteret i Google Maps. Lite kul.

På det hela taget en ypperlig resa, gjord desto mer ypperlig av det ypperliga sällskapet. Tack kära vänner Bo och Joel! Och jättetack till min fantastiska fru Hanna som kläckte hela idén! Och enormt tack till min vän och konstflygare Andreas, som i sista stund levererade mitt kvarglömda pass till mig på Arlanda. Häpp!

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.