Kategorier
Kort & kärnfullt Omvärld & samtid

Memes vi minns IV: What do we want?

What Do We Want? Evidence-based change! When Do We Want It? After Peer Review!
Den här känns alltid lika aktuell. Foto: okänd, men bilden togs under Rally to Restore Sanity i Washington 2010

[mvminfo]

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

2 svar på ”Memes vi minns IV: What do we want?”

Jag tror att det heter ”en mem” på svenska, analogt med ”en gen”. Fast det var innan internetmemer blev ”roligt bild med text på” 😛 Jag brukar i mitt stilla sinne dela upp begreppen. ”Ett meme” är de där bilderna folk skickar omkring, medan ”en mem” syftar på den ursprungliga betydelsen. Fast denna distinktion är nog min egen idiolekt, och inget som nån annan bryr sig om.

Tack för förtydligandet, Åka! Jag måste erkänna att jag inte har så mycket koll på uttrycket, eller kulturen kring det, som jag skulle önska. Dock verkar det som om min bloggserie skulle kunna få behålla sitt nuvarande namn (”memes vi minns”) utan att det blir missförstånd, i och med att jag i princip bara kommer att posta bilder med text på. Alltså den ”nyare” formen av meme/mem.

Ska läsa på mer om detta! Tusen tack igen för kommentaren!

Svara

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.