Kategorier
Omvärld & samtid Teknik & vetenskap

Dagens överraskning från Uppsala Taxi

Här promenerar en som vanligt genom Uppsala Konsert & Kongress på väg mot stan när det – mycket oväntat – dyker upp en bil från Uppsala Taxi. Okej, det är inte alldeles ovanligt med en taxibil runt UKK, men just den här bilen hör verkligen inte till vanligheterna. Uppsala Taxi har nämligen investerat i en Tesla Model S!

Sedan början av augusti 2015 går det alltså att åka Tesla i Uppsala utan att 1) behöva vara rik eller 2) känna någon som själv rattar det amerikanska vrålåket.* Jag snickrar på en längre bloggpost om min fascination för Tesla i allmänhet och företagets grundare Elon Musk i synnerhet. Därför var det extra kul att föraren från Uppsala Taxi med en välkomnande gest bjöd mig att sitta bakom ratten en stund. Visserligen stillastående, men känslan var ändå högtidlig. Komforten är det verkligen inget fel på, och den enorma touchskärmen som kontrollerar i princip allt i hela bilen är verkligen något alldeles extra.

Jag måste erkänna att jag funderar en hel del på datumet i mars 2016, då Tesla öppnar upp för förhandsbokningar av sin kommande folkbil, Model 3. Det är svårt för mig att avgöra om det bara är min early adapter-instinkt som talar eller om jag faktiskt på allvar överväger att köpa bil. Kanske är det en kombination av båda.

I väntan på min egen bloggpost rekommenderar jag verkligen en läsning av Wait But Why’s text om Tesla. Att elbilar är framtiden är jag övertygad om, och jag misstänker att Elon och ingenjörerna i Kalifornien är rätt sugna på att vara med i toppen av kampen om konsumenterna.

* Skamlös reklam: du kan beställa Teslan när du bokar din taxi! (Och nej, jag jobbar inte för Uppsala Taxi.)


 

Uppdatering: Simon påpekade vänligt nog på Facebook att det kostar 200 kr extra att beställa Teslan. Klart värt, i alla fall om en bara vill teståka en gång.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

Ett svar på ”Dagens överraskning från Uppsala Taxi”

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.