Kategorier
Nöje & Underhållning

Färdig med läxan inför Avengers: Endgame

För att få ut maximalt av storfilmen Avengers: Endgame plöjde jag sju Marvel-rullar på en och en halv vecka. Peppen är total inför fredagens visning av Endgame.

I dagarna har det blivit lite av en folksport att försöka undvika spoilers. Alltså avslöjanden om handlingen i en pågående populärkulturell händelse. De som ännu inte sett senaste avsnittet av till exempel Game of Thrones vill absolut inte veta något om vilka som lever eller dör eller dricker modernt kaffe.

Enligt både fans och den samlade recensentkåren är den aktuella magnifika avslutningen på Marvels filmsvit om bland annat Avengers, Endgame, något alldeles i hästväg. Jag har tidigare sett lite blandade Marvel-filmer utan att försöka hålla koll på vilken ordning de bör ses i. Men i och med Endgame har det blivit ändring på det. Bot och bättring, skulle vi kunna kalla det.

Med hjälp av min vän och kollega H, känd Marvel-nörd, satte jag ihop en lista med Marvel-filmer som jag var tvungen att se för att göra Endgame så bra som möjligt. Här är listan i ordning:

  1. Captain America: Winter Soldier
  2. Avengers: Age of Ultron
  3. Captain America: Civil War
  4. Doctor Strange
  5. Captain Marvel
  6. Thor: Ragnarok
  7. Avengers: Infinity War

För att göra en lång historia kort så plöjde jag ovanstående på en och en halv vecka. Luncher är bra tillfällen att titta på ungefär en halv rulle, noterar jag.

Och på fredag blir det Endgame.

Jag återkommer i ärendet.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

Ett svar på ”Färdig med läxan inför Avengers: Endgame”

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.