Kategorier
Nöje & Underhållning

Avengers: Endgame – the uppföljning

Några korta ord och reflektioner om en storslagen film och värdig avslutning på en lång resa.

Ja, jo, okej då, nu har jag väl hunnit smälta den sista Avengers-filmen tillräckligt för att skriva några korta rader. Som jag var inne på i förra inlägget är det ju numera en vanligt förekommande sport att undvika avslöjanden (s.k. ”spoilers”) av kommande populärkulturella händelser. Jag tycker i efterhand att jag lyckades rätt bra inför den sista installationen i the Marvel Cinematic Universe. En grej visste jag, men den tänker jag inte ta upp här. Because spoiler, liksom.

Hursomhelst.

Jag är överväldigad. Sicken film. Tre timmar och inte en lugn stund. Eller, jo, lugna stunder, men de ska liksom vara där. I den här filmen. Det som gör den så bra i mina ögon är ju just att det inte är non-stop over-the-top action-bananer hela tiden. Utan att det finns långa stycken där karaktärerna tillåts vara… i brist på bättre ord: mänskliga. Det är tunga grejer. I alla fall i en film vars grundpremiss är att huvudrollerna är superhjältar.

Så: gå och se den. Medan tid är. Gå och se den på stor duk med maffigt ljud och hela kalopsen.

Mina favorit-Avengers

(Ur originaluppställningen.)

  1. Iron Man (because over-the-top technörderi med flair och panache)
  2. Cap (vet inte varför, men jag gillar honom)
  3. Black Widow (ända sedan hennes första framträdande när hon ”förhör” ryssarna genom att låta dem förhöra henne)
  4. Thor (bäst i sista Thor-rullen)
  5. Hawkeye (vill gärna ha honom högre upp, men konkurrensen är stenhård)
  6. Bruce Banner (han är ändå rätt skön i sina bruna mjukisbrallor)
  7. Hulk (även att komma sist på den här listan är en vinst)

Och när du sett filmen kan du läsa det här. Observera att om du inte sett filmen klickar du på länken på egen risk.

Nästa steg för mig är att gå tillbaka och se de filmer i äventyret jag ännu inte sett. Till exempel Ant-Man och del två i Guardians of the Galaxy. Det ser jag fram emot.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.