Kategorier
Nöje & Underhållning Omvärld & samtid

I’m going on an adventure

På måndag, den 5 november 2018, är det precis 23 år sedan Bill Drummond och Jimmy Cauty undertecknade ett kontrakt skrivet på deras hyrda Nissan Bluebird. I korthet gick kontraktet ut på att de under en period på 23 år inte skulle prata om varför de året innan bränt upp en miljon brittiska pund i ett båthus på ön Jura. Det här var den dramatiska kulmen på några intensiva år då Bill och Jimmy under sina alias Rockman Rock och Kingboy D slog musikvärlden med häpnad. Tillsammans var de bland annat The KLF, The Timelords, The Justified Ancients of Mu Mu och The K Foundation. På toppen av sina karriärer valde de av olika anledningar att gå in i ett självvalt moratorium. Som nu alltså tar slut på måndag.

Värt att nämna innan jag går vidare är att Bill och Jimmy gjorde en form av comeback förra året, dels i form av ett boksläpp och dels under några väldigt märkliga dagar i Liverpool. Mer om det sistnämnda finns att läsa hos getintothis. Hursomhelst.

Slutet på moratoriet måste firas

Min vän Kristoffer har tagit ett initiativ för att uppmärksamma den här sorgligt bortglömda, men likväl storartade, händelsen. Så imorgon bitti, lördag 3 november 2018 kl. 06:30, lyfter KLM:s Cityhopper från Arlanda. Med mig och två medsammansvurna, Johan och David, ombord. Vi möter upp Kristoffer vid mellanlandningen i Amsterdam. Vårt mål? Inverness i norra Skottland.

Där väntar en fyrhjulsdriven Landrover modell större på att ta oss till Faraid Head, en udde i nordvästra Skottland. Samma udde som Bill och Jimmy för 23 år sedan förseglade sitt kontrakt från, när de knuffade sin hyrda Nissan Bluebird över klippkanten.

Vilda men oklara planer

Vi har inga planer på att kasta hyrda bilar i havet (än). Men på något storartat (och roligt) sätt kommer vi att uppmärksamma slutet på det tjugotreåriga moratoriet. Hur? Vi vet inte riktigt. Men en sak är säker: en sådan här chans kommer bara en gång i livet. Och vi kommer att göra vårt bästa för att göra det minnesvärt.

På ett eller annat sätt ska vi nog kunna dokumentera det hela också. Nu måste jag gå och packa det sista. Taxin kommer 04:30. It’s grim up north.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

2 svar på ”I’m going on an adventure”

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.