Kategorier
Nöje & Underhållning Omvärld & samtid

Hoppet återvänder med musik från omloppsbana

Mitt förra inlägg handlade mycket om den delen av internet som gör mig nere och låg. Självklart finns det en motpol också! Nätet är ju stort och sådär. Jag har precis börjat läsa boken An Astronaut’s Guide to Life on Earth av den kanadensiske astronauten Chris Hadfield.* För några år sedan var han befälhavare på ISS (den internationella rymdstationen) och gjorde sig då ett namn genom att vara aktiv i sociala medier. En av hans mest minnesvärda inlägg på Twitter var detta:

Här har vi alltså en alldeles livs levande astronaut som konverserar med en skådespelare som för alltid är förknippad med rollen som kapten James Tiberius Kirk i Star Trek. Från omloppsbana. Mitt nördjag hamnar i självsvängning av lycka, och Twitter gick självklart bananas.

Förutom att twittra och utföra alla möjliga vardagliga rutiner på ISS passade Chris Hadfield också på att spela in en musikvideo. Låtvalet må vara självklart, men att slutresultatet skulle bli så bra som det blev känns mer långsökt. Jag blir i alla fall alldeles lycklig av att titta på Chris Hadfields tolkning av David Bowies ”Space Oddity”. Kolla på den du med.


* Kolla gärna in min läsdagbok.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.