Kategorier
Teknik & vetenskap

Hejdå Benjamin – nu byter jag till platta

Min trotjänare, min noggrant klibbade, min följeslagare på tåg, flyg och i bil (och i något fall även båt), min uppkoppling mot omvärlden som fungerat klockrent sedan jag köpte den är nu på väg att få lämna plats åt en annan lösning.

Benjamin. Min trotjänare, min noggrant klibbade, min följeslagare på tåg, flyg och i bil (och i något fall även båt), min uppkoppling mot omvärlden som fungerat klockrent sedan jag köpte den är nu på väg att få lämna plats åt en annan lösning.

Det är ändå smått förunderligt hur väl en bärbar dator som precis fyllt sju år kan fungera. Min Macbook Pro från sent 2012 har verkligen varit värd varenda spänn jag pyntade för den. Jag minns hur jag satt i soffan och bevakade Apple Store för att kunna beställa den. En 13-tums bärbar med Apples nya Retina-skärm. Det fanns ju liksom inte några argument mot att slå till. Den fick namnet Benjamin. Troligen för att det var runt 28 december den hamnade i mitt hem.

Och sedan dess har Benjamin tuffat på. Genom uppdateringar, på caféer och konferenser. Både privat och med jobbet. Och på Benjamin har jag skrivit det allra mesta av det jag åstadkommit i den skönlitterära svängen så här långt. Det kommer att bli märkligt att inte ha hen (jag vet, namnet signalerar hankön, men vem är jag att dra förhastade slutsatser om en dators kön?) till hands längre.

Ersättaren är än så länge namnlös. Och finns inte ens i hushållet. Än. Jag tar steget från dator till platta med trådlöst tangentbord. Har experimenterat lite med det upplägget på jobbet tidigare, och jag tror det kan funka. Sedan måste jag erkänna att möjligheten att få en slant i inbytesvärde också lockar. En av många fördelar med att go the Apple way är ju det höga andrahandsvärdet. Och det är verkligen fullt förståeligt, med tanke på att jag lämnar ifrån mig en fullt fungerande dator. Utan skavanker. Jag är minsann bra på att ta hand om hemelektronik. (Klappar mig högfärdigt på huvudet här.)

Nästa inlägg här på bloggen skrivs förhoppningsvis på en iPad 2019 med tillhörande tangentbord. Spännande. Tycker i alla fall jag.

Av Per

Fritänkande populärkulturell nörd. Feminist och familjefar. Fascineras av frontend, begrundar backend. Kodar lite, läser mycket. Bloggen har blandat innehåll, och alla åsikter är mina egna.

3 svar på ”Hejdå Benjamin – nu byter jag till platta”

Åh, du måste verkligen rapportera en utvärdering här i bloggen vad det lider! Jag har försökt att gå iPad only i så många år nu, men faller ännu på målsnöret, mest på grund av dåligt tålamod gällande att verkligen ge nya rutiner tid att få fäste, tror jag. Sedan ska inte faktumet att jag älskar att sitta och jobba med datorn i knät i sängen eller soffan underskattas heller, och även om jag verkligen gillar skrivkänslan på ipadens tangentbord (Apples egna), så är det verkligen inte optimalt för soffjobbande.

Hej Daniel! Jag lovar att återkomma med en utförlig rapport. Jag gillar också att sitta i soffan med datorn i knät, men jag tror (och hoppas) att förändringen innebär att jag får kortare väg från tanke till handling. Vi får se hur det går!

Svara

Har du något att säga? Säg det till min feja!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.